Prijavite se na turu „Dok te ja hranim i oblačim“

share on:

Dragi naši, u saradnji sa Pozorištem Mladih i sa turističkom agencijom Putokaz 021, predstvljamo Vam turističku turu „Dok te ja hranim i oblačim”.

Otkrijte novo lice starog jezgra Novog Sada u pratnji  stručnog turističkog vodiča, agencije Putokaz 021!

Provedite prijatna 2 sata 8.3.2020. u potpuno drugačijoj popodnevnoj šetnji sa prijateljima.

Nakon pešačke ture odlazimo u Pozorište mladih gde ćemo pogledati predstavu „Dok te ja hranim i oblačim”.

Novi Sad je neverovatno mesto gde se cela Evropa susreće!

U ovom prelepom gradu čije ime označava rast- stvaranje, prepliću se stvaralačke tekovine skoro 30 različitih nacija. Otkrijte neverovatnu priču o gradu i ljudima koji su ga stvorili!

Upoznavanje sa istorijom i kulturom grada. Novi Sad je grad kulture, raznovrsnosti i tolerancije. Pored božanske reke Dunav u senci druge po veličini tvrđave u Evropi-Petrovaradina razvio se trgovački i zanatlijski centar Novi Sad. Grad koji je poznat i kao srpska Atina. Ovaj naziv dobio je po mnogim kulturnim institucijama koje se nalaze u našem gradu, Matica Srpska-najstarija kulturna institucija u Srbiji, Zmaj Jovina gimnazija- druga po starosti gimnazija u Srbiji…

Započinjanje pešačke ture – obilazak starog jezgra u okviru kojeg će se obići: Trg galerija, palata Habag, galerija Matice Srpske, galerija Spomen zbirka Pavla Beljanksog, ostaci jermenske crkve, trg Maldenaca, nekadašnji hotel Central, Parčetićeva palata, Adamovićeva palata, Sinagoga, trg Slobode, gradska kuća, nekadašnji Grand hotelom Majer, nekadašnja poslastičarnica Dornšteter, katolička crkva Ime Marijino, spomenik Svetozaru Miletiću, Kafana kod Lipe, kuća Save Vukovića, učiteljski konvikt, najstarija bolnica u Novom Sadu, Nikolajevska crkva, Matica Srpska, pravoslavna saborna crkva sv. Đorđa, Zmaj Jovina ulica, Vladičanski dvor, najstarija kuca u Novom Sadu-kuća kod Belog Lava, Kuća sa đuletom, kafana kod crnog Jarca, Dunavski park, Muzej Vojvodine, Banovina i jos mnogo toga…

Dok te ja hranim i oblačim

Ako ste nekada bili dete, ako ste roditelj ili imate nameru da to postanete, ako ste ikada išli u vrtić ili školu, ako radite u vrtiću ili školi, ako ste nekada bili trudni, ako vam stalno drugi govore kako da vaspitavate svoje dete, ako stalno neko pokušava da vas vaspitava, ako imate rodbinu koja vam ide na živce, ako ste ikada pisali školski sastav na temu „Kako sam proveo raspust“, ako živite u Srbiji, ako vam je pasoš uvek nadohvat ruke – dođite na predstavu „Dok te ja hranim i oblačim“ Pozorišta mladih. (Olja Đorđević, reditelj).

Predstava se preporučuje publici starijoj od 16 godina.

Predstava „Dok te ja hranim i oblačim…“ je svojevrsni prikaz geneze onih koji su imali tu sreću ili nesreću da se rode, odrastaju, školuju, venčaju i dobiju decu u Srbiji. Kao što srpska istorija robuje autoarhetipima, tako je i porodični život stanovnika naše zemlje uglavnom arhetipskog karaktera. Procesi koji se dešavaju od kada novo i ničim zapljano biće dospe u dokumentaciju matične opštine i dobije svoj JMBG, pa dok to isto, sada već zaprljano, istrošeno i odraslo biće, i samo ne postane roditelj koje prijavljuje svoje dete u opštini, uglavnom liče jedni na druge kao jaje jajetu. Možda je upravo tu ključ našeg sunovrata, a možda se upravo tu i nalazi rešenje kako da se ova matrica promeni. Čak i arhetipi metastaziraju vremenom, tako da ono što je bilo komično vremenom postaje tragično, sa tendencijom katastrofalnog. Mi, kao ekipa ove predstave, nismo na umu imali (samo) moralnu pouku. Najpre, medjusobno smo radili vivisekcije naintimnijih detalja i naših odrastanja, i naših roditeljevanja. Zaključak do koga smo došli, uz mnogo zajedničkog smeha i mnogo zajedničkih suza je sledeći – ne postoji recept za ispravno roditeljstvo. I još jedan podzaključak – nažalost, postoje šabloni, oni isti, arhetipski kojima smo svi, na ovaj ili onaj način izloženi. Mi vam ih stavljamo na tacnu, a vi vidite dalje šta ćete sa njima.

Turistička tura  će biti  organizovana u nedelju 8. marta , od 18 časova (skup na Trgu Mladenaca).

Trajanja turističke ture :  4 sata

Cena turističe ture  :  1000,oo rsd. 

Primer upatnice možete pronaći klikom OVDE

U cenu turističke ture uključen je obilazak Novog Sada uz pratnju turistikog vodiča i ulaznica za pozorišnu predstavu.

Način prijave:

Svi zainteresovani za turističku turu mogu se prijaviti tako što će nam poslati poruku na telefon 063 14 11 840

U sadržaju poruke treba da pošaljete:

1. Ime i prezime

2.Broj osoba koje prijavljujete na turu  ( Ukoliko idete sami, nije potrebno da šaljete broj osoba).

3. Naziv ture za koju se prijavljujete

Za sve informacije i eventualna pitanja pošaljite nam poruku  ili nas kontaktirajte na telefon: 063 14 11 840

Broj mesta je ograničen!

Prijavite se na vreme!

Unapred se radujemo druženju!

Autor: explorenovisad.rs