Šesti regionalni Sajam omladinskog turizma

share on:

Šesti regionalni Sajam omladinskog turizma – Youth Fair 2017, koji će biti održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 03. i 04. jula, neposredno pred EXIT, sprema još jedno spektakularno izdanje muzičkog programa  – GET EXITed.

Youth Fair će i ove godine, kao oprobanu formulu za dobar provod, imati svoj sajamski i muzički deo. Publika će se oba dana sajma, u večernjim časovima, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti provoditi na svirkama najatraktivnijih izvođača regiona. Muzički program će 3. jula početi svečanim tonom. Jedinstveni Simfonijski orkestar Novi Sad 2021, formiran u čast kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, nastupiće kao Kamerni orkestar sastavljen od 21 člana koji u proseku imaju približno 21 godinu kako bi i na taj način simbolično podržali YOUTH FAIR. Novosadski asfalt će osetiti lavinu ritma svih koji budu stopalima i dlanovima pratili ritam bubnjeva Dragoljuba Đuričića & The Balkan Avalanche.

Anti global etno pank je kovanica za Neozbiljne pesimiste koji će održati dobru atmosferu u publici svojim uvek energičnim nastupom, kako bismo na kraju prve večeri klicali svetskom mega caru Rambu Amadeusu.

Provod uz muziku se nastavlja i drugog dana Youth Fair-a, 4. jula, kada će prvo zasvirati Fast as we go far, nakon čega će Nišville Jazzdance Band iz Subotice razmrdati poštovaoce džeza i tako prisutne pozvati na Nišvil, kao još jednu od važnih manifestacija u regionu. Svi ljubitelji legendarne grupe „Smak” uživaće u nastupu grupe Free Spirits iz Kragujevca i njihovom inovativnom rok zvuku. Kultni beogradski  bend Deca loših muzičara će jakim zvukom prodrmati publiku, da bi se muzički program GET EXITed završio uvek spektakularnim performansom hrvatskog alternativnog rok sastava Let 3.

Dinamiku Trga slobode pratiće i program u Katoličkoj porti, gde će svirati Porta jazz resident band, a sve će to upotpuniti plesne škole koje će prezentovati svoj način zabave.

Na pozornici Katoličke porte biće odigrana predstava „Muškarčine”, u režiji Minje Bogavac i Vojislava Arsića, koja je imala preko čak sto izvođenja, što je prava retkost kada je reč o alternativnom pozorištu i mladim stvaraocima, koji se bore za njega. Ova predstava je, po rečima velikog dramaturga Jovana Ćirilova, „na veoma visokom umetničkom nivou što je veoma važno i često neuobičajeno za predstave koje imaju nameru da budu angažovane”.

Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija „Art Eco Market”, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.
Tema ovogodišnje Konferencije, koja će biti održana u okviru Youth Fair-a, biće „Omladinski turizam”, o čemu će iskustva razmenjivati predstavnici omladinskih organizacija i turističkih agencija iz zemlje i regiona.

Autor:explorenovisad.rs