Slobodan Trkulja & Balkanopolis

share on:

Slobodan Trkulja & Balkanopolis nastavljaju slavlje povodom dve decenije blistave karijere koncertom  11. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sa početkom u 20 časova.

Nakon 17. godina vraćaju se u SNP, a specijalan koncert povodom dvadesetogodišnjice postojanja i stvaranja „moderne tradicije“ – novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim pomeraju granice, održaće u gradu u kojem je Balkanopolis i nastao i to u organizaciji BCMT – Balkanopolis Centra za Modernu Tradiciju.

Multiinstrumentalista i pevač Slobodan Trkulja, za koga svetski muzički kritičari tvrde da bi trebalo da bude proglašen nacionalnim blagom, spektakularnim koncertom pod nazivom „Balkanopolis 2.0“ nastaviće proslavu jubileja 11. maja 2018. Publika u Novom Sadu uživaće u energičnoj atmosferi koja odiše pozitivnom energijom, Trkuljinom jedinstvenom glasu ali i specifičnom spoju gajdi sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavalima i rok gitarama, tamburama i bubnjevima protkanim snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog. O prethodnom nastupu Balkanopolisa u Srbiji, kad su protresli temelje rasprodatog Sava Centra, se još uvek priča, a na koncertnoj turneji u Kini su doživeli neviđene ovacije i po ko zna koji put naveli Kineze da pevaju na s njima na srpskom!

Nastupi „Balkanopolisa“ postali su pravi pop-rok spektakl, sa jakim elementima simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora, što se odrazilo i na imidž samog benda. Ekscentrične frizure i moderni kostimi kao iz Tolkinovih bajki postali su prepoznatljiv deo njihovih energičnih nastupa isto koliko i Trkuljin jedinstveni glas i maestralno muziciranje na preko 15 instrumenata.

Svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti na blagajni pozorišta.

Autor: explorenovisad.rs