“Tajna crne ruke”sa Natašom Bekvalac uskoro u Novom Sadu

share on:

Mjuzikl epohe: samrtni valcer Apisa i Evrope

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 30.aprila sa početkom u 19 časova, biće ponovo izvedena“Tajna crne ruke”  istorijski i savremeni spektakl , mjuzikl, opera, balet i drama u kojem učestvuje 70 glumaca, pevača i balerina.

Ova nova-stara TAJNA CRNE RUKE nastala je po tekstu Puriše Đorđevića i Ljubiše Ristića,  u režiji Ljubiše Ristića, u koreografiji Nade Kokotović i saradnji Ivanke Lukateli, na muziku Davora Roka, Gabora Lenđela i Nevene Račić, u kostimima Doris Kristić i Zdravke Kulier i scenografiji Miodraga Tabačkog, Nedima Hadži Ahmetovića i Ane Nesimovske.

Veliki ansambl predvode velike zvezde dramske, baletske i muzičke scene: Rada Đuričin, Ana Pavlović, Nataša Bekvalac, Dara Džokić, Bojana Stamenov, Tanja Bošković, Dušan Svilar, Svetozar Cvetković, Ana Kostovska, Vjera Mujović, Lazar Jovanov, Radoslav Rale Milenković, Novak Simić, Sonja Leštar, Nikola Marković, Nikola Ivačkov… uz mlađe i najmlađe glumce KPGT-a i baletski ansambl koji sačinjavaju najtalentovanije mlade balerine iz beogradskih i pančevačke baletske škole.

Šta nam se i zašto dešava? Šta je bilo, šta jeste i šta će biti? Da li se istorija ponavlja ili smo mi ponavljači u školi istorije koja je učiteljica života? Obrenovići i Karađorđevići, Apis i Evropa, Habzburzi i Mladobosanci, Austrija ili Rusija, Zapad ili Istok,Srbija i Jugoslavija, ko su heroji i ko su izdajnici, ko su teroristi i ko su borci za slobodu, da li se samo ispred voda za streljanje i iz kazamata ulazi u večnost?

Svi zainteresovani svoje ulaznice mogu kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

Autor:explorenovisad.rs