Wiz Khalifa i Stormzy na Exit-u

share on:

 

Najveća svetska hip hop zvezda i jedno od najznačajnijih muzičkih imena današnjice Wiz Khalifa nastupiće prvi put na ovim prostorima u nedelju, 10. jula na glavnoj bini Exit festivala!

Wiz Khalifa dolazi u Srbiju u vrhuncu svoje popularnosti, nakon što je ove godine pokorio svetske top liste sa pesmom “See You Again” iz filma “Furious 7”, te ujedno izjednačio Eminemov rekord od 12 nedelja na prvom mestu američke top liste. Ista pesma je dostigla vrtoglav broj od 1,2 milijarde pregleda na sajtu YouTube i tako postala najgledaniji video ove godine i jedan od tri najgledanija spota svih vremena!

Wiz Khalifa beleži i deset nominacija za Grammy nagrade, među kojima je i ovogodišnja, prema mnogima i najvažnija, za pesmu godine. Prepoznatljiv po istančanom stilu, reper iz Pitsburga ima svoju modnu liniju, a glumačka je zvezda u nekoliko filmova, kao što je i “Mac & Devin Go To High School” gde glavnu ulogu deli sa Snoop Doggom.

Da je jedna od najtraženijih svetskih zvezda, najbolje govori činjenica da će upravo Wiz Khalifa nastupiti pred milion fanova na globalno čuvenom dočeku Nove godine na njujorškom Tajms skveru!

Pored Wiza, druga najaktuelnija rep senzacija, i to sa ove strane Atlantika, na Exit dolazi direktno iz južnog Londona! Trenutno najtraženiji evropski reper Stormzy nastupiće u nedelju 10. jula na glavnoj bini i pokazati zašto je i zvanično najbolji MC u Evropi. 22-godišnji reper je autor prvog singla repovanog slobodnim stilom, a koji je ušao u prvih 40 na britanskoj top listi, te i prvi reper koji je dobio poziv da nastupi kod Džulsa Holanda! Provokativni pristup, društveno angažovani tekstovi i neshvatljiv talenat za repovanje učinili su da Stormzy osvoji MOBO nagradu za muškog izvođača 2015. godine i bude jedna od vodećih tema na društvenim mrežama širom sveta.