Zašto je Novi Sad jedan od najpopularnijih gradova među turistima

share on:

Na listi gradova koje obavezno morate posetiti u 2019. godini, Novi Sad dospeo je na visoko treće mesto odmah iza danskog Kopenhagena i kineskog Šenžena, piše Lonley Planet. Evo počemu se naš grad izdvojio od ostalih.

Elegantan, a opet tako opušten, Novi Sad po navodima sajta Lonely Planet, jedna je od destinacija koje turisti definitivno moraju da posete u godini koja dolazi. U prvi plan s razlogom je stavljen najbolji evropski festival “Egzit” koji 2019. godine slavi svoj 20. rođendan, pa se tako turistima toplo preporučuje juli mesec kao savršen za dolazak u Srbiju i posetu Novom Sadu.

2019. godine Novi Sad takođe postaje Omladinska prestonica Evrope, što će biti obeleženo nizom kulturnih manifestacija i dešavanja, što će biti sjajan uvod za još veću titulu koju će Novi Sad poneti kroz tri godine kada će postati Evropska prestonica kulture 2021. godine. U njima će svi turisti, ali i sami Novosađani moći da uživaju i upoznaju se sa raznovrsnošću srpske Atine.

Kineska četvrt u svom novom ruhu takođe je jedno od lokacija koje turisti ne smeju propustiti, kako navodi Lonely Planet, jer je to upravo dom alternativne kulture u Novom Sadu. Još jedna u nizu manifestacija koja je zapala za oko sajtu Lonely Planet, jeste i Gradić fest za koji kažu da je nepresušan izvor kreativne energije koji oživljava Petrovaradin kroz muziku, film, pozorište i umetnost.

Ovako izgleda kompletna lista:

1. Kopenhagen, Danska

2. Šenžen, Kina

3. Novi Sad, Srbija

4. Majami, Florida

5. Katmandu, Nepal

6. Meksiko Siti, Meksiko

7. Dakar, Senegal

8. Sijetl, SAD

9. Zadar, Hrvatska

10. Meknes, Maroko

 

 

Autor: explorenovisad.rs